En viktig del av swingdans-miljøet er sosialdansen. Dette er ikke bare for å bli en bedre danser, men for å bli kjent med de andre i klubben. Og så er det jo veldig gøy! I Bårdar arrangerer vi gratis sosialdans hver tirsdag gjennom (nesten) hele året, i tillegg til en rekke fester og workshops. Følg med på kalenderen og på Facebook!

Sosialdans inne (fra september til mai)

Gjennom hele høsten/vinteren/våren holder vi sosialdans inne på Bårdar Danseinstitutt, BLS eller Kulturhuset hver eneste tirsdag, med unntak av noen skoleferier.

Følg med på kalenderen for info om tid og sted!

Sosialdans ute (i juni og august)

På sommeren danser vi utendørs på Birkelunden eller på Aker Brygge – med utsikt til vakre Oslofjorden, Rådhuset og Akershus festning. Det foregår hver tirsdag i juni og august – klokken 19.30 – 21.30.

Når vi danser på Aker Brygge er stedet pir 256, rett ved der Nesoddbåten går.

Om været blir dårlig, danser vi inne på Bårdar Danseinstitutt – følg med på facebook/kalenderen.

Det finnes flere måter å lære å danse på enn å gå på ukentlige kurs. De fleste ivrige danserne reiser før eller siden på workshops/exchanges som varer alt fra en helg til flere uker. Swingplanit er en utfyllende guide til de fleste swing-relaterte dansecamper i verden.

Bårdar Swing Club arrangerer også en del store workshops, de er beskrevet under:

Winter Jump

Winter Jump er en Lindy Hop workshop som har blitt arrangert i Oslo i slutten av februar hvert eneste år siden 1996. Den ble i sin tid opprettet av den gamle showgruppen «The Swingouts», videreført av fem medlemmer av showgruppen «The Norweegies», og drives i dag av fem ivrige medlemmer av klubben. Med tiden har eventen vokst – både i størrelse og renommé, og er i dag den største Lindy Hop workshoppen i Norge. De siste årene har campen hatt ca 400 deltakere: på kurs og sosialdans.

Se nettsidene og Facebook-pagen for mer info.

JuniJazz og Lindyseilas
JuniJazz er en koselig helgeworkshop, som med stor suksess er arrangert årlig siden 2014. JuniJazz fokuserer på Solo Jazz og Charleston for alle nivåer. det finnes noe for deg som vil lære deg dine første jazzmoves, og for deg som har flere års erfaring og strever etter perfeksjonisme. På lørdagen er det fest, og etter jazztimene på søndag setter vi kursen for Oslofjorden for LindySeilas, en uforglemmelig ettermiddag på seilskipet Helena. Der blir det servert deilige reker, og det blir dansing til live musikk!

Det er mulig å bare delta på Junijazz, LindySeilas eller festen på lørdag.

Oslo Balboa Weekend

Oslo Balboa Weekend ble arrangert første gang i 2013 og er landets eneste rene balboa workshop.

Se nettsidene og facebookpagen for mer informasjon.

Oslo Swing Fever

Swing Fever er Bårdar Swing Club’s Boogie Woogie-workshop, som ble arrangert første gang i 2003. Workshopen blir normalt arrangert på høsten. Undervisningen er i hovedsak med internasjonalt anerkjente instruktører, mens sosialdansene kjennetegnes ved masse humor og sprell fra både arrangører og deltagere. Swing Fever har de siste årene hatt rundt 50 deltagere. Denne workshopen har hatt en pause, men återkommer forhåpentligvis i år.

http://www.osloswingfever.com

Andre workshops

Bårdars medlemmer og instruktører reiser stadig på besøk til workshops rundt i verden. Følg med på facebook – det annonseres ofte dersom noen har tenkt seg på tur. Under finner du lenker til et par av de som er spesielt populære.

Herräng Dance Camp
(Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa, Autentisk Jazz)

Swingin’ Spring i Gøteborg
(Lindy Hop)

Snowball i Stockholm
(Lindy Hop)

ALF i Trondheim
(Lindy Hop, Autentisk Jazz)

Swingin in the Rain i Bergen
(Lindy Hop)

Berlin Balboa Weekend
(Balboa)