Skotips til nye dansere

masse sko

Vi fikk et spørsmål om sko fra en ny danser, og erfaring tilsier at når én stiller spørsmål, så er det mange flere som lurer. Derfor:

Det viktigste er egentlig at du får tak i noen sko som er glatte under, slik at du ikke får problemer med knærne. Avhengig av dine behov kan det også være nyttig med demping/innleggssåle.

Det er ikke så viktig i starten, men om du skal danse mye kan det etter hvert være lurt å investere i flere ulike par – så foten din ikke får samme belastning hele tiden.

Stilmessig er det stort sett «sneaker»-type sko folk danser i på kurs. Du får kjøpt tøysko med skinnsåler, f.eks i danseutstyrsbutikk eller på nett. Disse fra Aris Allens har lenge vært en klassiker blant swingdansere: http://bit.ly/2iEqZDv

Du kan også kjøpe akkurat de skoene du vil ha i vanlig skobutikk, og sette på skinnsåle for å få de glatte. F.eks keds, vans eller enkle og billige tøysko på HM. Soles2dance selger ark med lim – du bare klipper til og klistrer på, funker som bare det. ? http://bit.ly/1lYMawJ
Alternativt kjøper du skinn/lær et annet sted, klipper til og limer på manuelt – mykt kontaktlim er best. (Superlim stivner og blir hardt.)

Toms er forøvrig også populære: de er lette og har glatt nok såle for de fleste gulv, i alle fall den originale typen.

Noen danser også i lærsko (oxfords/dressko), men disse egner seg kanskje best til fest. Slike sko anbefaler vi å vente med til man begynner å få god kontroll på beina og de rundt seg – fort gjort å tråkke på/komme borti hverandre, og med hard hæl så kan det bli en smertefull affære.