Nytt år. Ny dans.

Dette semesteret vil Bårdar Swing Club arrangere kurs i dansen Blues, onsdager 20.30 til 22.00. Dette er initiert av noen i klubben som danser blues, og som gleder seg til å spre dansen i klubben. Det er altså en liten bluesscene allerede, og som er ute etter å vokse og spre lidenskapen for denne uttrykksfulle musikken og dansen.

For å finne ut hva et blueskurs innebærer, anbefales det å bli med på gratis introkurs. Dette holdes søndag 10. januar klokken 14.00 i Rosenkrantzgate 22 (altså på Bårdar), ingen partner er nødvendig. Det er ingen påmelding, men huk gjerne av på fb-arrangement at du kommer: https://www.facebook.com/events/1705653889649210/

Som andre swingdanser, ble blues opprinnelig danset av den afroamerikanske befolkningen i USA på begynnelsen av 20-tallet, og utviklet seg parallelt med Lindy hop. Blues stammer fra afrikanske rytmer, kombinert med estetikkelementer og påvirkninger fra andre pardanser som ballroom, tango, foxtrot og andre. Samspill med partner, musikalitet, improvisasjon og flytende kroppsbevegelser er sentrale elementer i denne dansen, som gir en stor mulighet for den individuelle danser i å uttrykke musikken. Dansen handler derfor om kommunikasjon mellom partnere og å tolke musikken sammen.

Blues danses ofte til rolige sanger, og mange som danser blues syns at dette gir gevinst også for andre swingdanser, ved at man blir mer og mer komfortabel med å danse til langsommere tempo generelt.

Semesteret vil bli delt inn i to deler, hvor det er 6 kursganger i hver del. Den første delen vil være åpen for alle og ingen tidligere danseerfaring er nødvendig. Den andre delen vil bygge på den første, og vil være egnet for folk som har tatt timer i blues før. Det er ikke nødvendig å ha en partner for å delta på kurset. Kurset vil bli undervist på engelsk.
I løpet av de klassene partnere vil bytte roller, slik at alle lærer å føre og følge.

For å vise deg hva blues kan være, her er noen videoer:

BluesShout 2015 konkurranse
Adamo & Vicci sosialdansing
Ben Collins & Jessica Miltenberger sosialdansing