Reisebrev fra ESDC 2015

[vc_row parallax=»» parallax_image=»» inner_container=»» no_margin=»true» padding_top=»0px» padding_bottom=»0px» border=»none» marginless_columns=»»][vc_column fade=»» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» width=»1/1″][text_output]I helga 16.-18. oktober var Norweegies (showgruppe fra Bårdar Swing Club) på European Swing Dance Championship utenfor London, England. Under følger reisebrev fra ett av medlemmene:

Vi var totalt 10 stykker som reiste til England i helga, spente alle sammen. De fleste av oss hadde vært med på ESDC for to år siden, men i år var det enda flere påmeldte i konkurransene vi skulle være med på. Ville vi gå videre fra innledende runder? Hvordan kom stemningen til å være? Forberedelsene har bestått av ukentlige treninger fra august, pluss en treningshelg i oktober og hyppigere kveldstreninger etter hvert som konkurransen nærmet seg.

[/text_output][custom_headline type=»left» level=»h3″ looks_like=»h5″ accent=»»]

Fredag

[/custom_headline][text_output]

Fredag var det kun ei som var påmeldt konkurranser, så det ble mye tid til sosialdans til herlig livemusikk. Steven Coombe (kjent fra bandet Shirt Tail Stompers) hadde samlet en gjeng utrolig dyktige swingmusikere fra hele Europa til et megabra band! Her spilte blant andre Lars Frank fra Oslo, og vi var stolte.

[/text_output][custom_headline type=»left» level=»h3″ looks_like=»h5″ accent=»»]

Lørdag

[/custom_headline][text_output]Lørdag var det innledende runder på ettermiddagen, i klassen Jazz Roots Team Showcase. Her stilte Kamilla, Silje, Eli, Hege, Annette og Caroline med en koreografi som sistnevnte skal ha æren for. Christopher, Jens, Audun og Petter stilte med et nummer til en raskere låt, og dette skapte stor jubel fra publikum. Dommerne var også fornøyde, og sendte «That’s kicks» videre som en av fem rutiner til finalen.

Her kan dere se hvordan den så ut da den ble danset i finalen senere på kvelden:[/text_output][x_video_embed type=»16:9″ no_container=»»]

[/x_video_embed][text_output]

En del av heiinga var det de norske som sto for, men de var absolutt ikke de eneste. Etter at rutinen var slutt, løftet taket seg i applaus og jubel for de stilige herrene i dress og deres jazzhands. Da var det bare rett og rimelig at de skulle stikke av med seieren i klassen. Gratulerer!

[/text_output][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8196″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8202″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8203″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8204″][custom_headline type=»left» level=»h3″ looks_like=»h5″ accent=»»]

Søndag

[/custom_headline][text_output]Søndag startet med frokost og deretter noen gjennomkjøringer av felles rutiner. Vi våget oss såvidt utenfor hotellet for første gang og fikk kjenne på litt frisk luft og smake på engelsk pubmat på det lokale stamstedet. De innledende rundene startet først tidlig på kvelden, og vi var om mulig enda mer spente enn dagen før. Nå var det jo to felles rutiner som skulle vises fram og konkurrere om plass i finalen, med 13 andre nummer. Først ut av de to rutinene var «Man overboard», med 7 av gruppas medlemmer. Stemningen var god i salen og rutinen satt sånn cirka som den skulle. Vi var fornøyde med applausen, og å være ferdige med rutina. Det skulle jo skiftes til neste nummer; «Playdate». I denne rutinen var alle 10 med, og vi hadde nye, sennepsgule kjoler og skjorter for anledningen. Da vi gikk på nesten helt sist i klassen, gledet vi oss til å vise fram rutina som uoffisielt går under navnet «lekerutina», fordi vi leker sånn i den. Den er morsom å danse (leke) og det var veldig morsomt å høre publikums reaksjoner underveis i rutina da de kjente igjen konseptene Rødt/grønt lys, Chase-sisten-heks, klappelek og hode-skulder—–kne-og tå–kne-og tå. Det ble mye latter og applaus underveis og da vi var ferdige, så vi var ekstremt fornøyde!

Etter de innledende rundene kunne vi igjen slappe av, og satte oss ned på den indiske reaturanten på hotellet. Endelig var vi ferdige med rutinene, tenkte vi. Vi skravlet og lo og gledet oss over moroa vi hadde hatt. Og så kom Audun hastende inn med et lurt uttrykk. «Vi er videre,» sa han. «Med begge to!!» Overraskelsen var stor hos oss alle: «Begge to?! Trodde ikke vi kom videre med noen!» Plutselig var vi ikke så sultne lenger, for overraskelsen og latteren tok all oppmerksomheten. Etter et par timers spenning og et klesskift var vi igjen klare for å danse på scenen, og litt smånervøse startet vi med «Man over board», se her:[/text_output][x_video_embed type=»16:9″ no_container=»»]

[/x_video_embed][text_output]Og rutina som avsluttet alle konkurransene under ESDC 2015 var «Playdate», hvor vi hadde det fantastisk artig:

[/text_output][x_video_embed type=»16:9″ no_container=»»]

[/x_video_embed][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8197″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8198″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8213″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8208″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8215″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8214″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8207″][image type=»none» float=»none» link=»» target=»» info=»none» info_place=»top» info_trigger=»hover» lightbox_video=»» src=»8206″][text_output]Vi kom dessverre ikke på pallen med disse to rutinene, men tar med oss lærdommen at det er lurt med mer pardans for å score gode poeng hos dommerne i denne klassen. Under premieutdelingen jublet vi derfor høyt for Lindy Deluxe fra Gøteborg, som tok seieren i «Swing Team Showcase» med denne opptredenen:

[/text_output][x_video_embed type=»16:9″ no_container=»»]

[/x_video_embed][text_output]Takk for i år, ESDC, det har vært kjempegøy!

Hilsen Annette
PS1: Takk til Silje Lien, Tim Gee, Abbie Stephens og Carter Holloran for bilder!
PS2: Har du ønske om å jobbe med rutiner, koreografi og show? Da kan enten Authentic Jazz 1 eller høstens Superkurs være noe for deg. Se nærmere beskrivelse av disse kursene her.[/text_output][share title=»Del denne nyheten» facebook=»true» twitter=»true» google_plus=»true» linkedin=»» pinterest=»» reddit=»» email=»true»][/vc_column][/vc_row]